25. tammikuuta 2015

Lately

Viime viikonloppuna lauantaina lähdettiin Auburn Hillsiin moikkaamaan hostien suomalaista kaveria ja hänen vaimoaan. Ollaan pari kertaa tavattu aiemmin ja ensimmäisenä iltana yllätys oli suuri, kun joku puhukin suomea. Ajomatka kesti parisen tuntia ja pikaisen kyläilyvisiitin jälkeen lähdettiin yhdessä Michiganin suurimpaan outlet-kauppakeskukseen! Merkkikauppojen lisäksi siellä oli suuri elokuvateatteri, ravintoloita ja baareja ja keväällä aukeava Michiganin suurin aquarium. Ilta kului mukavasti shoppaillen ja lempparikauppa oli ehdottomasti Victoria's secret outlet! Kaikki oli isossa alennuksessa ja meikkipussin sai 75% alennuksella ja kännykän kuoret oli 2 dollaria. Loppuilta vietettiin ravintolassa illallista syöden ennen kuin suunnattiin takaisin kotiin. Illan aikana tuli naurettua paljon ja pääsin puhumaan pitkästä aikaa suomea kasvotusten. Vaikka koulussa onkin toinen suomi-vaihtari niin ei puhuta suomea kuin yksittäisiä sanoja silloin tällöin, joten kieli alkaa olla aika ruosteessa.

Sunnuntaina vietettiin host-siskon Kathien going away partyja rullaluisteluhallilla Siellä pystyi vuokraamaan perinteiset amerikkalaiset rullaluistimet, joissa on kaksi pyörää edessä ja kaksi takana ja luistella jääkiekkokaukalon tyyppisessä kaukalossa. Paikka muistutti diskoa musiikin soidessa ja välyjen välkkyessä. Luisteleminen oli yllättävän vaikeaa aluksi ja kaksi pyörää vierekkäin vaikeutti kääntymistä. Tekniikasta pääsi kuitenkin nopeasti jyvälle, ja se oli tosi hauskaa! Koska täällä kaikki tuntee toisensa, host äiti tiesi paikan omistajat, joten saatiin paljon huomiota. Amerikkalaiset tulee helposti kyselemään mistä ollaan kotoisin ja tykätäänkö olla täällä. Vaikka oon kuullut samat kysymykset varmaan sata kertaa, on silti kiva että ihmisiä kiinnostaa. Pelailtiin erlaisia pelejä luistellen ja ilman, otettiin paljon kuvia, naurettiin ja pidettiin hauskaa! Oli tosi kiva päivä pienellä porukalla, ja olin jo pitemmän aikaa halunnut päästä kokeilemaan rullaluistelua. Viimeisenä kappaleena soitettiin "You're gonna miss me when I'm gone", joka sopi tilanteeseen täydellisesti!
Sandra, Gabi. Malu, Kathie ja minä


Minä, Malu ja Gabi
Minä ja Kathie


Illemmalla Gabi, Sandra ja Malu tuli vielä syömään hostien ravintolaan, joten saatiin jatkaa 
iltaa yhdessä.  Malu on vaihtari lähikoulusta ja lähtee kanssa viikon päästä kotiin. Tuntuu tosi oudolta että porukka pienenee, kun ensimmäiset lähtee jo kotiin ja pikkuhiljaa alkaa tajuamaan, että kotiinpaluu koittaa itsellekin jossain vaiheessa. Maanantaina oli vaihtovuoden puoliväli ja vielä (enää?) on vajaa viisi kuukautta jäljellä. Koriskauttakin on jäljellä enää noin kuukausi ja tiedän jo nyt, että sitä tulee ihan järjetön ikävä. 

Kathie lähti kotiin perjantaina, joten ensimmäiset hyvästit on takana. Loppuajan olen ainut vaihtari perheessä, mikä tuntuu ainakin näin aluksi oudolta. Ei ole enää ketään jakamassa huonetta tai olemassa aina kaverina. Onneksi koulussa on kavereita, joten ei ihan yksin tarvitse olla!

Tällä viikolla oli loppukokeet kaikissa aineissa ja maanantaina alkaa uusi lukukausi. Loppuvuoden mulla on aineina video arts/broadcasting, family living, leadership, senior english, art ja algebra 2. Kaikki muut aineet on siis uusia paitsi algebra 2. Kiva saada vähän vaihtelua. kun tähän asti joka päivä on ollut samat aineet syyskuun alusta asti. 

Huomenna mennään vaihtariporukalla laskettelemaan koko päiväksi. Ihana päästä rinteeseen, lumilautailua on ollut ikävä! Ensi viikolla on vain kolme ja puoli päivää koulua jonkun opettajien jutun takia. Luvassa on siis pitkä viikonloppu ja suunnitelmissa olisi lähteä host iskän kanssa katsomaan rallia. Jotain erilaista siis tiedossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti