6. tammikuuta 2015

My year 2014

Tammikuussa opettelin joululahjaksi saatua uuden järkkärin käyttöä, kävin Helsingissä tapaamassa muita jenkkivaihtareita, tein paljon protskupannareita ja smoothieita, asetin laskurin kännykkään elokuun puoliväliin ja odotin malttamattomana lähtöä. 


Helmikuussa koitti kauan odotettu prinsessapäivä! Vanhojen tansseista jäi mieleen hauskoja muistoja ja vielä hauskempia kuvia sekä tietenkin jatkobileet hotellissa. Helmikuussa kävin myös ahkeraan lumilautailemassa ja Jason Derulonin keikallekin kerkesin kuun lopussa vaihtarikaverin kanssa! Vaihtariprofiili ilmestyi internettiin, joten sijoitustietojen jännittäminen sai kunnolla alkaa.


Maaliskuu oli muutosten kuukausi.  Muutettiin uuteen asuntoon, sain sijoitustiedot , täytin 18 vuotta ja sain ajokortin - ja kaikki viikon sisällä. Synttäripäivänä ei oikein ollut juhlafiilis kaiken väsymyksen ja stressin takia, mutta maaginen ikä tuli täyteen ja olin "aikuinen". Sijoitustietojen myötä aloitin yhteydenpidon Amerikkaan host-perheeseen ja tutkin innolla aluetta netistä.


Huhtikuussa nautin pyöräilystä, kun muuton myötä pystyi vihdoin pyöräilemään kouluun ja kaupungille. Huoneen sisustus valmistui pikkuhiljaa ja ikea ja lukuisat vierailut huonekalukauppoihin täydensivät puuttuvia sisustustarpeita. Mökkeilin, nautin keväästä, grillailin perheen kanssa, skeittasin, leivoin ja heitin talviturkin. 


Toukokuussa kävin äitin kanssa visiitillä Helsingissä vaihtariorientaation takia ja samalla reissulla pyörähdettiin laivalla  Tallinnassa. Kotona nautin kesän ensimmäisistä helteistä lukemalla kokeisiin takapihalla aurinkoa ottaen ja rannalla kaverin kanssa sekä koulussa ollessa välitunneilla. Lakkiaispäivänä olin osa lippukulkuetta ja juhlin kavereiden kanssa kesäloman alkua.


Kesäkuussa treenasin paljon, parhaimmillaan 18 tuntia viikossa. Aloin seurustelemaan, nautin kauniista auringonlaskuista, vietin kavereiden synttäreitä, valvoin aamuun asti, otin kuvia ja nautin kesästä. Kuun lopussa matkasin Helsinkiin viisumihaastatteluun ja samalla näin muita vaihtareita ja vietin pari päivää serkkujen kanssa. 


Heinäkuussa keräsin mansikoita monta sataa kiloa, pidin hauskaa festareilla, kävin mato-ongella serkun kanssa, uin, olin äärimmäisen väsynyt, enkä treenannut melkein ollenkaan. Kävin ihastelemassa uusia taloja Jyväskylässä asuntomessuilla ja aloin suunnittelemaan ennen lähtöä hoidettavia asioita.


Elokuussa juoksin paikasta toiseen yrittäen hoitaa kaikki mahdolliset puuttuvat asiat ja nauttia viimeisistä päivistä Suomessa. Lähtöstressiä lähdin pakoon viikonlopuksi Helsinkiin Weekend-festareille parin kaverin kanssa ja vietin kesän parhaan viikonlopun pomppiessa yömyöhään 40 000 muun festarikävijän kanssa. Kuun lopussa  kauan odotettu päivä vihdoin koitti. Lähdin Amerikkaan vaihto-oppilaaksi toteuttamaan unelmaani mukana vain pari matkalaukkua ja ristiriitainen mieli. Pääsin näkemään New Yorkin, unelmieni kaupungin, jossa vietin pari mahtavaa päivää. Kuun viimeisenä päivänä lensin Michiganiin ja pääsin aloittamaan vaihtovuoteni.


Syyskuussa aloitin koulun, tapasin joka päivä uusia ihmisiä, en meinannut oppia nimiä millään, toistin omaa nimeä satoja kertoja, maistoin amerikkalaisia ruokia, kävin jalkapallopeleissä joka perjantai, pääsin itse pelaamaan jenkkifutista, koin homecoming-viikon ja -tanssiaiset, tuskastelin engalannin kielen kanssa ja ihmettelin uusia asioita ja tapoja.


Lokakuussa juoksin cross countrya ja pidin hauskaa tyttöjen lentispelien katsomossa. Pääsin käymään Grand Rapidsissa foodshowssa ja elin tavallista arkea. Halloweenina kaiversin kurpitsan, pääsin halloween juhliin, keräsin monta kiloa karkkia trick or treat -kierroksella ja vietin sleepoveria muiden vaihtareiden kanssa.


Marraskuussa aloitin koripallon koulun varsity-joukkueessa. Pian vapaa-aikaan ei mahtunutkaan muuta kuin korista, kun harkat veivät joka päivä kaksi tuntia. Leikkasin hiukset, palelin kauden viimeisessä futispelissä, kävin maailman suurimmassa joulukaupassa, vietin Thanksgivingiä ja otin kaiken irti Black Fridayn tarjouksista.

Joulukuussa ihmettelin miten nopeasti aika kuluu, kun vaihtovuoden puoliväli lähestyi hurjaa vauhtia. Hermoilin ensimmäistä korispeliä, mutta opin nauttimaan pelaamisesta yleisöstä huolimatta ja pelipäivistä tuli pian viikon parhaita päiviä. Yritin etsiä joulumieltä huonoin tuloksin, haravoin pihaa, ikävöin suomalaisia jouluperinteitä, katsoin painia ja korista, vietin sleepoveria ja secret santaa muiden vaihtareiden kanssa ja nautin lomasta nukkumalla pitkään. Pääsin kokemaan amerikkalaisen joulun ja vuoden viimeiset päivät vietin kylmässä, mutta kauniissa Chicagossa. Vuosi vaihtui ikimuistoisesti ilotulitusten alla pilvenpiirtäjien piirtyessä öistä taivasta vasten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti