4. tammikuuta 2015

Christmas


Tietokoneeessa ei toiminut netti kuukauteen, niin en päässyt päivittämään blogia ollenkaan. Nyt vihdoin toimii, joten tässä tunnelmia joulusta vähän jälkikäteen!
Värikkäistä jouluvaloista, tuuheista joulukuusista, lahjoista, kalkkunasta, piirakoista, rennosta yhdessäolosta, telkkarin katsomisesta, secret santasta ja joulusukista on amerikkalainen joulu tehty. Joulu alkoi näkyä täällä heti Thanksgivingin jälkeen, jolloin jouluvaloja alkoi ilmestyä kaikkialle. Kaupat täyttyivät joulukoristeista ja muista joulutuotteista ja joululaulut soivat joka paikassa. Lunta ei ollut maassa ollenkaan, ja muutenkin joulufiiliksen löytäminen oli aika vaikeaa. Sieltä se kuitenkin lahjojen paketoimisesta ja joulukuusen sisääntuomisesta alkoi pikkuhiljaa kaivautua esiin.

Joulua vietettiin täällä siis 25. päivä, joka meni hyvin rauhallisissa merkeissä. Syötiin päivällistä neljän aikoihin iltapäivällä ja amerikkalaisesta perinteestä poiketen avattiin lahjat jouluaterian jälkeen illalla aamun sijaan. Jouluruoka koostui kalkkunasta,stuffingista, joka on mm. leivästä tehty kalkkunan täyte, perunamuuSsista, karpalohillokkeesta ja ruusukaalista. Jälkkäriksi oli pekaani- ja kurpitsapiirakkaa kermavaahdolla! Oli oikein hyvää, vaikka suomalaiset jouluherkut puuttuivatkin. Paketeista paljastui kivoja yllätyksiä ja joulusukat oli täynnä suklaata. Loppuilta  vietettiin yhdessä aikaa katsomalla telkkaria ja face timelemalla sukulaisille Texasiin. 

Jouluaattona mentiin yhdessä luistelemaan ja syömään italialaiseen ravintolaan. Oli mukava päästä taas jäälle ja luistelun jälkeen ruoka maistui erityisen hyvältä. Illalla kokoonnuttiin meille lähisuvun kanssa syömään pientä iltapalaa ja viettämään aikaa. Pelailtiin lautapelejä, katsottiin elokuvia, otettiin kuvia ja herkuteltiin. Mukavaa jouluun kuuluvaa rentoa yhdessäoloa siis!

Amerikkalainen joulu oli mukava kokemus, vaikkei joulu oikein joululta tunnu ilman omia perinteitä. Vaikka joulu näkyi täällä kaikkialla, oli itse joulu melko pieni juttu ja nopeasti ohi verrattuna Suomen jouluun. Ensi jouluna pääsee sitten joulusaunaan ja syömään laatikoita ja joulutorttuja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti