12. tammikuuta 2015

New Year in Chicago

Joulun jälkeen maanantai-iltana lähdettiin host-perheen kanssa ajamaan kohti Indianaa, South Bendia, josta jatkettiin seuraavana aamuna junalla Chicogoon. Chicagossa vietettiin mahtavat pari päivää, joiden aikana kerettiin nähdä vaikka mitä. Ensimmäisenä päivänä käytiin ottamassa kuvia Chicagon kuuluisasta "pavusta" Cloud Gatesta  ja käveltiin North Michigan Avenuella, Magnificent Milella, josta löytyi kaikki merkkikaupat. Kaikkialla oli ripustettu jouluvaloja, joten kadut olivat tosi kauniita iltaisin. Illalla lähdettiin ihastelemaan öistä maisemaa John Hancock Towerin huipulle, josta avautui huikeat maisemat kaupungin ylle. Näköalatasanteella oli uutuutena tilt-elämys, jossa nojattiin vasten lasia, joka kallistui ulospäin. Oli siistiä katsoa suoraan alas kaduille 300 metrin korkeudesta pelkkä lasi välissä. 


Toisena päivänä käveltiin finanssialueella ja käytiin Federal Reserve pankin museossa (keskuspankissa?). Täysi-ikäiset tarvitsivat henkilöllisyystodistuksen päästäkseen sisälle ja kaikki joutuivat kulkemaan turvatarkastuksen läpi museon puolelle. Museossa oli miljoona dollaria 1, 20 ja 100 dolllarin seteleinä ja paljon vanhoja, käytöstä poistettuja 
seteleitä. Paikka oli mielenkiintoinen varsinkin, kun koulussa on economicsin tunneilla käyty samoja asioita läpi. Poistuttiin paikalta 360 dollaria rikkaampina, ainoo vaan että se on silputtua rahaa...

Iltapäivällä käytiin Gangster Tourilla, jossa päästiin näkemään paikkoja, joissa 1920- ja 30-lukujen gangsterit tiedettiin liikkuneen ja kuolleen. Kierros osottautu enemmänkin normaaliksi turistikierrokseksi, mutta päästiin näkemään China Town ja muita kaupunginosia keskustan ulkopuolelta. Illalla jäin vähäksi aikaa yksin shoppailemaan ja seikkailemaan Chicagon kaduile.Pienen breakin jälkeen hotelilla lähdin salille ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen! Hotelilla oli kuntosali ja uima- ja poreallas 27. kerroksessa, joten maisemat olivat aika upeat. Tuntui täydelliseltä tavalta lopettaa vuosi lempitreenillä ja kuumassa porealtaassa istumalla.

Ennen keskiyötä lähdettiin Navy Pieriin satamaan katsomaan uuden vuoden ilotulitusta. Paikalla oli paljon ihmisiä ja kaikki oli innoissaan vuoden vaihtumisesta kylmästä säästä huolimatta. Ilotulikset oli hienot ja varsinkin viimeiset 30 sekunttia riitti räiskettä. Todellakin vähän erilainen uusi vuosi kuin ennen ja tämän vuoden vaihtumisen muistan varmasti aina!


Siellä oli oikeasti niin kylmä, että linnutkin lämmitteli pienen tulen ympärillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti