29. marraskuuta 2014

Christmas Store & Thanksgiving

Thanksgivingia eli kiitospäivää vietetään täällä marraskuun neljäntenä torstaina, joka oli eilen. Thanksgiving break alkoi mulla jo keskiviikkona, kun skippasin koulun ja suuntasin hostien kanssa shoppailemaan suureen outlet malliin! Lähes joka paikassa oli jo black fridayn tarjoukset alkanut, joten sai nauttia alennuksista ilman ruuhkaa. Alennukset on täällä ihan eri luokkaa kuin Suomessa, esim. koko kauppa voi olla -60% mikä Suomessa olisi korkeintaan -30%. Jotain kivaa siis tarttui mukaan ja tarpeellisiakin juttuja löytyi, mm. talvitakki, kun täällä alkaa olla jo aika kylmä...

Samalla reisulla käytiin myös maailman suurimmissa joulukaupassa, Bronner's Christmas Wonderlandissa! Jo kaukaa näki, että lähestyttiin kauppaa, sillä tienvierustat oli täynnä toistaan värikkäämpiä ja välkkyvämpiä jouluvaloja. Joulu on täällä tosi erilainen kuin mihin on Suomessa tottunut ja mottona on mitä enemmän, sen parempi. Kauppa oli valtava ja täynnä mitä erilaisempia kuusenkoristeita aina hedelmistä ja hampurilaisista eri maiden koristeisiin ja tv-sarjojen hahmoihin. Myös oluttuoppeja löytyin montaa erilaista ja Taylor Swiftin kitara näin erikoisimpina. Eri asia on ripustaako joku oikeasti näitä koristeita joulukuuseen... Kiersin ehkä puolet koko kaupasta, johon meni yli tunti, mikä kertoo kaupan koosta aika paljon. Sisääntulossa jaettiin myös karttoja, jotta osasi suunnistaa itseään kiinnostavaan osastoon. Ainakin joulumieltä tarttui roima annos mukaan!
Frankenmuth, jossa joulukauppa sijaitsee, on kaunis, vanha kaupunki.T
Torstaina koitti kiitospäivä, jota vietettiin sukulaisten kanssa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus oli mennä ylempään osaan Michigania host-isän isän luokse, mutta huonon sään takia ei lähdetty ajamaan. Sen sijaan jäätiin kotiin ja syötiin kiitospäivän illallinen host-äidin isän luona. Ruokaa oli paljon ja totta kai pöydän kruunasi täytetty kalkkuna! Jälkiruuaksi oli neljää erilaista piirakkaa, jotka oli tosi hyviä. Oli mukava kokoontua yhdessä syömään ja viettämään aikaa, ja koko päivä tuntui vähän joululta. Onneksi jouluun ei ole enää pitkä aika, joten pääsee viettämään samantyyppistä päivää pian uudestaan! Kiitospäivän ideana on arvostaa asioita, joista on kiitollinen, joten tuli itsekin mietittyä itselle tärkeitä asioita. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, että saan kokea oikeaa amerikkalaista elämää vaihto-oppilaana ja toteuttaa unelmaani. Vaikkei elämä täällä aina unelmalta tunnu, olen silti kiitollinen että saan kokea kaiken tämän ja oppia paljon uutta. Olen kiitollinen myös perheelle Suomessa, joka mahdollistaa koko kokemuksen ja tukee aina tiukan paikan tullen, sekä host-perheelle täällä Amerikassa, joka tarjoaa toisen kodin ja aikaa. Kaverit kotona Suomessa ja täällä piristävät aina päivää ja joille voi välillä vähän valittaa, jos joku juttu ärsyttää.

Ja koska ollaan Amerikassa, heti sen jälkeen kun ollaan kiitollisia siitä mitä on, suunnataan hulluna shoppailemaan Black Fridayhin. Osa alennuksista alkoi siis jo alkuviikosta, mutta walmartit ja muut marketit avasivat ovensa kuudelta torstai-iltana. Walmartin piha oli aivan täynnä autoja ja osa oli paikottanut viereisen kaupan pihaan, joten en voi edes kuvitella miten paha ryysis siellä oli ollut. Me shoppailtiin lähi outlet ostoskeskuksessa ja parin tunnin päästä kun pahin ruuhka oli ohi, uskaltauduttiin walmarttiin. Päästiin siis helpolla, eikä ollut tietoakaan ruuhkista! Suurin osa kaupoista oli auki läpi yön, mutta me lähdettiin kotiin jo kymmenen aikoihin nukkumaan.


Samuli Edelmanin kappale Mahdollisuus sopii täydellisest vaihtovuoteen ja kuvaa hyvin vaihtarin fiiliksiä. Kuuntele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti