2. syyskuuta 2014

New York

Kaksi päivää New Yorkissa olivat ihan mahtavia! Kierreltiin ympäri Manhattania ja nähtiin kaikista upeimmat paikat ja shoppailtiin Times Squaren kaupoissa (jotka on isoja!!). Olin siis Soft Landing Campilla, jossa kaikki Exploriuksen USA-vaihtarit aloittavat vuotensa. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä meillä oli opastettu kiertoajelu ympäri Manhattania, joka oli järjestetty todella hyvin! Kahdeksan tunnin aikana kerkesi nähdä enemmän kuin mitä ikinä olisi voinut kuvitella. TV-sarjoista tutut paikat vilahtelivat ohi bussinikkunoista ja välillä kävimme kävelemässä ja ottamassa kuvia. Päivän aikana tuli nähtyä muun muassa Central Park, Rockefeller Center, Empire State Building, Times Square, Grand Central Station, Chrysler Building, WTC-muistomerkki, Little Italy ja China Town. Brooklynin puolella kävimme katsomassa Brooklyn Bridgea ja ottamassa kuvia Manhattanin skylinesta. Myös Vapaudenpatsas näkyi kaukana horisontissa. Kuvia kertyi enemmän kuin tarpeeksi ja tässä nyt osa parhaista!

104-kerroksinen ja 541m korkea World Trade Center on New Yorkin ja koko USAn korkein rakennus.
Rockefeller Center on 19 rakennuksen kompleksi, jossa kaikki rakennukset ovat yhdistetty toisiinsa maanalaisilla käytävillä.

Frendien talo.WTC-muistomerkki oli iso allas, jossa vesiputoukset kuvasivat hypänneitä ihmisiä. Reunoilla oli jokaisen uhrin nimi, ja uhrien syntymäpäivinä ihmiset toivat valkoisia ruusuja nimien päälle.

PS. Lennot tänne valtameren toiselle puolelle menivät hyvin. Toisella lennolla nukahdin jo nousun aikana ja nukuinkin sitten melkein koko matkan. USAn päässä edessä oli passin- ja viisumintarkastus, jossa meni todella pitkään. Bussikuljetusta hotellille jouduimme myös odottamaan, ja lopulta kahdenkymmenen tunnin matkustamisen jälkeen pääsimme perille. Illalla uni maistui, sillä Suomen aikaa kello oli neljä yöllä ja takana oli 25 tuntia edellisestä herätyksestä, kun pääsin nukkumaan.

1 kommentti:

  1. Kiitos Pilvi blogin päivityksestä. Ihanaa nähdä kuvia paikoista missä olet käynyt. Nyt tiedät miltä suuri maailma näyttää. Hyvää jatkoa seikkailullesi...

    äiti

    VastaaPoista